Bas Geertsema

Sawai-Dee, Krab!

Bedankt voor de leuke reacties die ik heb gekregen op voorgaande berichtes, ik zit hier inderdaad niet zoveel achter internet. Alhoewel er vaak wel mogelijkheden zijn ga ik dan liever andere dingen doen (zoals zwemmen haha). Ik zit nu achter een antieke pc, dus reageren op mijn weblog lukt niet.
Tot nu toe voelt het idd nog als een grote vakantie. Ook de afgelopen week hebben we veel leuke activiteiten gedaan. Zo zijn we twee dagen in een tempel geweest, waar we ook overnacht hebben. Dit was qua luxe wat minder, waar sommigen wel moeite mee hadden. Zelf ben ik elke avond moe genoeg om ook op een harde vloer in een tempel te kunnen pitten. In de tempel hebben we een beetje met de monniken meegeleefd; samen boedhistische liederen gezongen en gemediteerd. Erg leuk om een keer te doen .. maar ik weet nu zeker dat een monkenbestaan niks voor mij is :) Het leven gaat zeer traag, de mediteersessies van 15 minuten waren voor de monniken een eitje, voor de rest was het een opgave. Maar geweldig om eens mee te maken.

Een heel groot verschil met dit weekend, waar ik met andere deelnemers (uit nederland, korea, belgie en zweden) Bangkok heb opgezocht. We zijn daar vrijdag aan het eind van de middag heen geweest om ’s avonds in de backpackers omgeving van Bangkok in te gaan. Daar hebben we wat kunnen shoppen en cocktails gedronken. ’s Avonds zijn we een een club Cave in geweest om te hip- hoppen met de lokale bevolking. Een drukke boel daar, inclusief de thaise hoertjes en ladyboys. Die laatste zijn erg opdringering en soms zelfs agressief en menig mannen in de groep hebben dat ervaren door onzedelijke betastingen down-under .. :) Alles sluit relatief vroeg daar, om 1 uur. Dus werd het tijd om een nachtclub op te zoeken buiten het centrum. Naar cde luxe club Hollywood. Voor 400 Baht (ongeveer 8 euro, wat naar nederlandse begrippen niet goedkoop is en een godsvermogen in Thailand is) heb je entree en 2 biertjes. Vervolgens kom je in een grote zaal met veel tafeltjes (geen dansvloer) en grote tv’s en beamers aan de muur waar voetbal beelden worden te zien zijn. Ja, de TV is in Thailand erg populair. In een andere discotheek zonden ze zelfs films uit. NA een decadente avond (je hoeft niet zelf naar de bar te lopen, er lopen allemaal thaise medewerkers rond die je bier ophalen of je een massage kunnen geven) zijn we uitgeput terug naar het guesthouse gegaan.

Gisteren (zaterdag) zijn we met 5 man naar een floating market in een stadje 70km buiten Bangkok gegaan. Dit was een hele andere kant. Het guesthouse waar we bleven was zeer mooi en lag direct aan de rivier. Daar komen continu bootjes (kanos) voorbij die eten voor je klaar kunnen maken. Bijvoorbeeld je lunch of je ontbijt. ’s Avonds aan de eind van de dag heb je de drijvende markt, waar alle bootjes samenkomen en waar je veel kunt proeven en spulletjes kunt kopen. Alle GGD adviezen negerend heb ik van alles geprobeerd. Van grote inktvis en satesticks tot deegballetjes met rijst. ’s Avonds hebben we een rondvaart gemaakt langs vuurvliegen (grote kolonies vuurvliegen die synchroon oplichten) en hebben we wat kunnen kaarten onder het genot van wat Thaise rum. Tja.. tot nu toe mag ik niet klagen.

Wat doe ik dan tussen de relaxdingen door? Nou we lopen veel rond in steden, en ik ben zelf vaak bezig wat te lezen of muziek te luisteren. Soms probeer ik wat te schrijven, maar kan daar niet altijd de zin voor opbrengen. Aankomende week gaan we hiken (wandereln) in het Noorden van Thailand, meer in de jungle gebieden. Dit schijnt redelijk zwaar te zijn dus ik ben benieuwd, heb er wel zin in.

Wat ik ga doen na deze eerste vier weken is ook wat duidelijker geworden; ik ga waarschijnlijk meewerken in een project om de ‘tribes’ (stammen in noorden van thailand in de bergen). Hierbij help je met bouwen, rijst planten, of wat dan ook nodig is op dat moment. Ik ga dus waarschijnlijk geen lesgeven, wat oorspronkelijk het plan was. Veel andere deelnemers willen dit doen, en ik denk dat de tribes mij beter liggen.
Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat in Nederland en net zo genieten van elke dag als ik!

comments powered by Disqus