Bas Geertsema

Hoi allemaal! Hier een berichtje vanuit een internet cafe in Koh Samed, een eiland in de thaise golf waar we deze week doorbrengen. De afgelopen dagen heb ik door moeten brengen met op het witte strand liggen, zwemmen, snorkelen, boottocht, banana boot en feestjes. Relaxed dus, maar een wereld van verschil met vorige week, waarin we 4 dagen hebben rondgetrokken in de jungle. Dit was fysiek best zwaar, en na een vermoeiende dag zat een douche er niet in, bij een grote pomp kan je wat water oppompen om jezelf te wassen. Maar het trekken was wel erg mooi, we zijn langs watervallen omhooggeklommen en onder een grote waterval gezwommen. Verder geen mensetende beesten tegengekomen dus dat was ook mooi meegenomen :) ’s Nachts sliepen we in tentjes, of in een lokale school. Het was een goede introductie op waar ik (waarschijnlijk) de komende weken ga verblijven.

Er is nogal wat onduidelijkheid over de projecten zelf. Ik ben nog steeds van plan naar het noorden (hill tribes) te gaan, maar wat we daar gaan/kunnen doen is nog even afwachten. Mocht dit tegenvallen dan is er misschien de optie om in Singburi (de plek waar we verblijven) de bevolking te helpen met de gevolgen van de overstromingen. Regelmatig merk je hier dat grote gebieden in heel thailand zijn overstroomd. Sommige huizen staan tot heuphoogte onder water en kunnen alleen met een roeiboot bereikt worden. Met slangen in het water is het dan zelfs gevaarlijk om je eigen huis in te gaan. Ook een huis van de organisatie is ondergelopen waardoor deelnemers nu worden ondergebracht in andere huizen. Er wordt veel geholpen door de bevolking. Ook is er hulp vanuit de tempels, die de donaties aan de tempel gebruiken om eten e.d. te kopen en te verspreiden.

Omdat we hier geen kranten of journaals hebben is het vreemd om eigenlijk heel weinig af te weten wat er gebeurd in het land waar je bent. Regelmatig krijgen anderen smsjes uit nederland wanneer iets op het nieuws is, dus we lopen altijd achter op de feiten.

Mijn telefoon (waar ik foto’s mee neem) krijg ik niet geinstalleerd op deze computer en de flashkaart kan niet worden gelezen, dus de foto’s houden jullie nog tegoed!

Ciao!

comments powered by Disqus