Als tienjarig jochie schreef ik mijn eerste code in QBasic en kwam daarmee in aanraking met de enorme (creatieve) kracht die computers bieden. Die fascinatie voor softwareontwikkeling is nooit meer weggegaan. Waar ik begon met het overtypen van programma’s uit computerbladen veranderde dit al snel in het zelf bedenken en uitvoeren van ideeën. Bijvoorbeeld eenvoudige spelletjes, wat veel voldoening gaf als ikzelf of een familielid dat vervolgens speelde. Het vermogen van software om het leven van personen, privé of op het werk, makkelijker of leuker te maken is nog steeds een drijvende kracht voor mij.

Vanuit die drive om met IT de wereld op bescheiden wijze te veranderen ben ik aan de universiteit Business Engineering (Technische Bedrijfskunde) gaan studeren en later Business Informatics. Mijn techneutenhart bleef doorkloppen: tijdens mijn studententijd ben ik als softwareontwikkelaar blijven werken. Samen met een compagnon heb ik gewerkt aan het bouwen van een online webapplicatie op het gebied van competentiemanagement. In die tijd heb ik ook veel onderzoek gedaan naar software product lines en model driven development en daar een paper over gepubliceerd.

Ik heb bij diverse grote organisaties in Nederland opdrachten gedaan als business consultant met een sterk IT component. Daarbij ben ik de schakel tussen de business en de IT. Door goede communicatie en eigen ontwikkelkracht kunnen snel oplossingen worden gerealiseerd ten behoeve van bijvoorbeeld procesoptimalisatie of productontwikkeling. Hierbij ondersteun ik de gehele keten: van het opstellen van requirements tot ontwikkeling, testen en oplevering.

Als creatief project heb ik de afgelopen maanden fulltime gewerkt aan de ontwikkeling van een 3D PC game: Architects of Industry. In dit bedrijfssimulatie-spel wordt de speler uitgedaagd om efficiënte fabrieken en logistieke netwerken te bouwen en daarmee een groot industrieel complex te bouwen. In de stijl van Transport Tycoon of Rollercoaster Tycoon. De ontwikkeling in C++ omvat veel werk en de game is op dit moment nog in ontwikkeling.

Op onregelmatige basis schrijf ik engels- en Nederlandstalige artikelen voor mijn blog. Dit gaat vaak over onderwerpen waar ik mij op dat moment mee bezig houdt. De posts kunnen vakgerelateerd zijn maar ook maarschappelijk of persoonlijk van aard.

Sinds 2019 woon ik met veel plezier in Amersfoort.

Ik zie mezelf als een allround IT consultant met goede communicatievaardigheden, een stevige hands-on mentaliteit en een drive om problemen aan te pakken tot ze zijn opgelost. Concrete trefwoorden zijn C/C++, PHP, Java, C#, Javascript, HTML, CSS, Linux, Windows, BI, SAP, Oracle, MS SQL Server, MySQL, MongoDB, ASP.NET, Windows Universal Apps, MS Access, Blender, OpenGL en Scrum.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande interesse in een eventuele samenwerking? Neem dan contact op!

Contact

Ik ben bereikbaar via social media: LinkedIn, per mail: mail@basgeertsema.nl of telefonisch: +31 6 13269596.