Bas Geertsema

Vandaag zijn we aangekomen in Chang Rai, een middelgrote stad in het noorden van Thailand. Daar zal ik de komende weken samen met 13 andere vrijwilligers werken aan projecten in de omgeving van Chang Rai en in kleine dorpjes van de _hill tribes. _Dat zijn de volken die in kleine dorpjes in het noorden van Thailand wonen. En ook in gedeeltes van Laos, Birma en China. Sommige vrijwilligers zijn hier al langer en zijn enthousiast over het werk en de dorpen, dus ik begin er nu steeds meer zin in te krijgen. Morgen (maandag) beginnen we met werken, helpen

bouwen van een lokale school.

De busreis was erg lang, zaterdag rond 10 uur vertrokken uit Koh Samet. En zondagochtend om 8 uur kwamen we aan in het Chang Rai. Gelukkig gingen we heel luxe met een VIP bus. Dit zijn bussen met slechts 24 stoelen die volledig uitgeklapt kunnen worden. Aan boord krijg je eten en drinken en een dekentje en kussen voor een goede nachtrust. ’s Nachts om 1 uur stopt de bus bij een restaurant speciaal voor de bussen om wat te eten en te drinken. Hoewel de reis lang duurde was het dus goed uit te houden.

Helaas ook wat minder goed nieuws. De foto’s die ik jullie had beloofd zijn nu in de handen van iemand anders. Tijdens een nachtelijke zwempartij is mijn telefoon/camera, die op het strand lag, gestolen. Gelukkig hebben anderen veel foto’s gemaakt die ze me gaan toesturen, die zet ik dan wel online. Mijn telefoon is ook geblokkeerd, dus sms-en heeft geen zin meer. Ik ga nu een digitale camera kopen hier, waar de prijzen een stuk goedkoper zijn, om foto’s te kunnen maken.

Hier kan je zien waar chang rai ligt: http://maps.live.com/default.aspx?v=2&c p=19.906334~99.83275&style=h&lvl=9

comments powered by Disqus